Tisztelt Látogató!

Engedje meg, hogy néhány gondolatban tájékoztassam az intézményünkről!

Battonya, híres történelmi város, mely Békéscsabától a megye székhelytől 50 km-re helyezkedik el délre. A város 6600 lakosú, így a kisvárosok hangulatát tárja elénk a maga nyugodt és kellemes környezetével, parkjaival, templomaival, tágas utcáival. Ebben a városban nem volt megoldott az idősek szakszerű és minden igényét kielégítő bentlakást nyújtó elhelyezése mindez idáig, ezért tartottuk fontosnak, hogy megtervezzük és kivitelezzük az Intézményt.
A battonyai Idősek Otthona 2006 májusában nyitott. Intézményünk tömegközlekedéssel is jól megközelíthető, mivel a város szívében található. Az udvart kerttervező és kivitelező varázsolja csodálatossá, mely a lakók pihenését, gondtalan kikapcsolódását szolgálja. Fontosnak tartjuk, hogy családias környezetben teljenek a lakók mindennapjai, ezért ennek érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk.

Az intézmény 47 fő idős ellátottat és 13 fő pszichiátriai beteget tud befogadni. Két épületben tudunk elhelyezést biztosítani idősek számára. Egyágyas, kétágyas és háromágyas szobákban, melyek közül néhány saját fürdőszobával felszerelt.  A harmadik különálló épületünkben  2012.03.05.-én átadásra került 13 fő befogadására alkalmas pszichiátriai betegek részére kialakított részleg. Minden helység akadálymentesen megközelíthető és mozgáskorlátozottak részére külön fürdőszobákat alakítottunk ki. A szobák mérete 16-19 m2 között van, mely tágasságát, világosságát nagyon szép és korszerű egyedi ablakok teszik teljessé. Lehetőség van saját bútorok (ágy, éjjeliszekrény, dohányzóasztal, ruhásszekrény hűtőszekrény, díszítő tárgyak) elhelyezésére, hogy az egyéni és otthonos berendezkedéssel könnyebbé tegyük a változást. Az ellátást 23 fő alkalmazott látja el, melyből az ápolási csoport 15 fő. Az étkezést tágas ebédlőkben, igényes kialakítással valósítjuk meg. Közösségi együttlétre több barátságos, kényelmes társalgó is szolgál, melyben mini könyvtár is berendezésre került. Mindenkinek egyénre szabott gondozást nyújtunk diéták, mozgás rehabilitáció, és lelki gondozás tekintetében is. Az udvarunk sétányokkal övezett zöld füves terület fákkal, pihenő kerttel. Az udvar közepén átrium alatt szabadtéri rendezvényeket tartunk és kötetlen beszélgetések helyszíne is egyben.

Szeretettel várjuk a minden igényt kielégítő, színvonalas ellátást nyújtó intézményünkben!

Siklovánné Diriczi Rózsa

intézményvezető